ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

10407044_10152701713651559_3346657098772369994_n

Η Θεογνωσία Μεϊτανή είναι εγγεγραμμένη ψυχολόγος με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Αρ. Μητρώου: 375).

Έχει τετραετές πτυχίο στη Ψυχολογία και τριετές μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επίσης έχει αποκτήσει τον επαγγελματικό τίτλο GCDF (Global Career Development Facilitator, Διεθνής Σύμβουλος Καριέρας) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για Πιστοποιημένους Συμβούλους (European Board for Certified Counselors – EBCC) και το Διεθνές Συμβούλιο για Πιστοποιημένους Συμβούλους (National Board for Certified Counselors – NBCC).

Η εκπαίδευση της περιλαμβάνει παροχή συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες όπως άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, τραυματικές εμπειρίες, θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, πένθος, παραβατικότητα, και δυσκολίες που προκύπτουν από τη διάγνωση καρκίνου στους ασθενείς όπως και στις οικογένειες και τους φίλους τους.

Μέσα από την εκπαίδευση της είχε την ευκαιρία να παρέχει συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε διάφορες δομές όπως στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, στο Δήμο Στροβόλου, στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκωσίας, στο Δήμο Αραδίππου, και στο ΚΕΣΥ (Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών).

Έχει Άδεια Εξάσκησης του Επαγγέλματος από το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου (Αριθμός Άδειας: 16253) και εργάζεται στη Λευκωσία.

Επίσης αρθρογραφεί τακτικά σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες της Κύπρου και της Ελλάδας.