ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Πώς θα με βοηθήσει ο ψυχολόγος;

Ο ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τι προκαλεί τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζετε και να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τον εαυτό σας σε ένα ασφαλές και έμπιστο περιβάλλον, έτσι ώστε να βρείτε τους κατάλληλους για εσάς τρόπους για να αντιμετωπίσετε αυτές τις δυσκολίες έτσι ώστε να ζήσετε με περισσότερη ικανοποίηση και πληρότητα.

  • Τι να περιμένω στην πρώτη συνάντηση;

Στην πρώτη συνάντηση συνήθως γίνεται λήψη βασικών πληροφοριών. Για παράδειγμα θα χρειαστεί να ενημερώσετε το ψυχολόγο για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζετε και πως αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα σας (πότε αρχίσατε να αντιμετωπίζετε αυτές τις δυσκολίες, σε ποιο βαθμό και σε ποιους τομείς της ζωής σας σας επηρεάζουν).

  • Είναι εμπιστευτική η συμβουλευτική/ψυχοθεραπεία;

Ο ψυχολόγος δεσμεύεται από το απόρρητο και τη δεοντολογία του επαγγέλματος του, έτσι οποιαδήποτε πληροφορία μοιραστείτε με το ψυχολόγο είναι απολύτως εμπιστευτική. Λύση της τήρησης του επαγγελματικού απορρήτου επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο ψυχολόγος κρίνει πως κινδυνεύει η ζωή ή η ασφάλεια του ατόμου ή η ζωή/ ασφάλεια τρίτων προσώπων. Σε αυτή την περίπτωση ο ψυχολόγος ενημερώνει το άτομο πως πρόκειται να προβεί σε αυτήν την ενέργεια.

  • Ποιο είναι το κόστος της συνεδρίας;

Η ατομική συνεδρία και η συμβουλευτική ζευγαριού κοστίζουν €40, η συνεδρία μέσω Skype κοστίζει 30 ευρώ ενώ το κόστος  της ομαδικής συνεδρίας εξαρτάται από το είδος της ομάδας. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές συνεδρίες παρακαλώ καλέστε μας έτσι ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τις επερχόμενες ομάδες.

  • Ποια είναι η διάρκεια και η συχνότητα της κάθε συνεδρίας;

Η κάθε συνεδρία έχει διάρκεια 50 λεπτά και συνήθως πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση. Η διάρκεια και η συχνότητα της ομαδικής συνεδρίας εξαρτάται από το είδος της ομάδας. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές συνεδρίες παρακαλώ καλέστε μας έτσι ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τις επερχόμενες ομάδες.

Ρωτήστε κάτι άλλο

Όνομα:*
E-mail:
Τηλέφωνο:
-
Ερώτηση:
Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε: